1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 4.75 (2 glasova)

Šagalove šnicle

Potrebno vam je:

300gr vrganja, 2 fileta pilećih prsa u komadu, 
1 vlašac, pola litre mleka, pavlaka za kuvanje,
peršun, maslinovo ulje, so, biber

recept:

Pileća prsa podelite na dva komada. Isecite ih uzdužno u odreske i lagano istucite tučkom. Zažutite meso na 4 ili 5 kašičica ulja, okrećući ga dok sa obe strane ne dobije ravnomernu boju. Dodajte mleko i pola čaše pavlake za kuvanje, posolite i pobiberite. Pokrijte, te pustite da se kuva dvadesetak minuta. U međuvremenu vrganje očistite. Vlašac usitnite, prodinstajte na malo peršuna i 3-4 kašike ulja. Dodajte listiće vrganja i još malo dinstajte. Vrganje dodajte u šerpu u kojoj se nalazi piletina, po potrebi dodajte još malo soli i bibera, pustite da se ukusi povežu par minuta pa sklonite sa ringle i služite.

 

* Mark Šagal ( Vitebsk, 7. jul 1887Saint-Paul, 28. mart 1985) je bio jevrejski slikar rođen u Belorusiji, tada deo Rusije. Njegov pravac su mešavina modernog pokreta i impresionizma. Živeo je u Parizu.  Šagal je tokom svojih pariskih godina počeo da upotrebljava moderne tehnike, iako nikad nije napustio svoj sopstveni stil koji je izgradio, i po kome je postao poznat. 

Šagal je uzimao inspiraciju iz starih beloruskih bajki, a radio je motive iz jevrejskih religijskih priča. Oko 1960-ih i 1970-ih, Šagal prihvata i projekte koji su obuhvatali holove i zidine velikih zgrada čak oslikavajući par crkava.

Šagalov rad se može svrstati u više kategorija. Mešao se sa avagardnim projektima, ali za njegov rad mešaju se razni pravci kao što su Kubizam i Fovizam. Bio je čvrsto povezan sa Pariskom školom i njihovim članovima.

Go to top