1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 4.25 (2 glasova)

Savet za osvežavanje lica 

recept:

Jednom nedeljno na lice stavljati masku od svežeg kvasca, mleka i meda. Držati pola sata, a posle toga isprati mlakom vodom. Dobro namazati kremom za lice. Najbolje je pred spavanje.

Ili:

Za brzo osveženje lica, namazati kupovnom pavlakom, opustiti se  i sačekati 20-ak minuta da se pavlaka sasuši. Potom oprati lice i namazati kremom.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 4.00 (1 glas)

Savet kako protiv podočnjaka

recept:

Pre spavanja na oči i podočnjake staviti obloge od gaze zamočeno u mlaki čaj od kamilice ili lipe. Držati 15-ak minuta. Postupak ponoviti češće.

Ili:

U pola litra vode staviti šaku ruzmarina, može i suvog, a može i svežeg. I skuvati čaj. Kad se rashladi, natopiti gužvice vate i stavljati na očne kapke i podočnjake. Opuštati se.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 0.00 (0 glasova)

Savet za piling tela

recept:

Pomešati krupno kukuruzno brašno, svež kvasac i mlaku vodu. Pred tuširanje namazati celo telo i istrljati. Isprati mlakom vodom i namazati mlekom za telo.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 0.00 (0 glasova)

Savet kako protiv celulita i strija

recept:

Dve šake bršljana oprati i iseckati, i staviti u 2 litra vode sa kašikom ruskog čaja. Prokuvati oko 5 minuta. Pred spavanje stavljati mlake obloge od pomenute smese na mesta gde se pojavio celulit ili strije. Obloge držati po pola sata svakog dana tokom dve nedelje. Ovaj tretman dopuniti uzimanjem čaja od trešnjinog lista koji se koristi kao dijuretik.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 1.00 (1 glas)

Saveti za zdravu kosu

recept:

Oprati kosu povremeno šamponom od jednog žumanceta i 50 g ruma (prethodno dobro umućenog). Dobro isprati kosu, a u poslednju vodu dodati nekoliko kapi limuna.

Ili:

Za suvu kosu treba povremeno primenjivati pakovanje od maslinovog ulja koje se nanosi na kosu utrljavajući, a zatim se glava umota toplim peškirom i drži nekoliko sati. Nakon toga, kosa se dobro opere i ispere.

Ili:

Bilo bi dobro kosu često prati čajem od koprive.

Go to top